Az NKE Képzési Tervének Fókuszpontjai

Az NKE által kidolgozott és frissített "Képzési és HR terv" számos fontos területet ölel fel, melyek a felsőoktatási intézményben dolgozók és hallgatók szakmai fejlődését és felkészültségét célozzák meg. A képzési terv súlypontjai az alábbi területekre koncentrálnak, melyek egyaránt hozzájárulnak az NKE projektcéljainak sikeres teljesítéséhez és a szakmai előrehaladáshoz:

  1. Felsőoktatási hallgatók és dolgozók képzése intelligens szakosodásra: A terv célja az ipari átmenet stratégiáihoz kapcsolódó készségek fejlesztése. Ennek részeként olyan képzési elemek kerülnek bevezetésre, melyek elősegítik az innovációra és a változó munkaerőpiaci igényekre való hatékony reagálást.
  2. Műszaki készségek fejlesztése: A problémamegoldáshoz, gépek vagy technológiai struktúrák tervezéséhez, üzemeltetéséhez, újragondolásához és karbantartásához szükséges kompetenciák kiemelt figyelmet kapnak. Emellett az informatikai szakmai ismeretek fejlesztése is fontos szerepet kap a tervben.
  3. Információbiztonsági képzés: Az NKE teljes állandó állományára kiterjedően, az éves kötelező munka- és környezetvédelmi felkészítés részeként kerül bevezetésre. Az IT-alkalmazás tudatossága és az információbiztonsági ismeretek bővítése kiemelten fontos a modern, digitalizált környezetben.
  4. Innováció menedzsment és kutatásmódszertan fejlesztése: Az NKE folyamatosan törekszik a kutatási eredmények hatékonyabb kiaknázására és az innovációk ösztönzésére. Ennek érdekében a tervben olyan képzési elemek szerepelnek, melyek támogatják az újítások menedzselését és a kutatási módszertanok fejlesztését.
  5. Tudománykommunikációs készségek fejlesztése: A felsőoktatás KFI (kutatás-fejlesztés-innováció) eredményeinek hatékony disszeminációja és kommunikációja az NKE számára kiemelten fontos. Ennek érdekében a tervben szereplő képzések célja a tudományos eredmények széleskörű megismertetése és a szakmai közösségekbe való hatékony bekapcsolódás lehetőségeinek biztosítása.

Ezek az általános irányelvek és fő célok határozzák meg az NKE általános képzési tervét, melynek megvalósítása és sikeres teljesítése hozzájárul a felsőoktatási intézmény színvonalas működéséhez és a hallgatók, valamint dolgozók szakmai fejlődéséhez.

 


Címkék: RRF